Jag har haft fullt upp sedan vi kom hem fr...

Jag har haft fullt upp sedan vi kom hem från fjällen, jobbat nästan hela tiden mail tagit på mig extra bara för att ha något att göra istället för att fundera sa mycket. Och just nu är jag påväg på en föreläsning om problem och lösning som dogma håller i, det ap riktigt skönt att ha massor inbokat för just nu vill jag verkligen inte fundera på allt utan bara låta alla tester och så bli klart så jag vet hur mina odds ser ut, jag vet ju att jag gärna målar fan på väggen mail oroar mig gråhårig utan att veta hur illa saker egentligen är och oftast har jag gått runt och oroat mig helt i onödan.


kom hem från jobbet igår allmänt sur över ...

kom hem från jobbet igår allmänt sur över den vita skiten som föll från skyn och bland posten innanför dörren ligger ett brev från sofia hemmet med min remiss till kontraströntgen där det står att jag ska ringa dem första dagen på nästa mens, hade inte riktigt räknat med att det skulle gå så pass fort. Men gissa om jag blev glad, så om ca 2 veckor ska jag ringa dit mail sen får jag tid 5 till 10 dagar senare. Annars så går det mesta i 720 just nu i mitt liv men i morgon packar vi bilen för en veckas semester i fjällen med några vänner. Så förhoppningsvis kommer jag inte hinna tänka eller bli nervös innan det är dax för röntgen.


Förvänta, längtan, nervositet och planering...

I onsdags var jag till min husläkare och gjorde en hälsoundersökning och fick slutaröka tabelletter utskrivet, för nu måste jag sluta jag kan inte skjuta på det längre nu, jag ska äta 1 tabllett dagligen i 6 dagar dag 7 ska jag ta 2 tabletter dagligen och under andra veckan ska jag sluta med ciggaretterna, så om någon läser denna blogg så får ni gärna peppa mig massor.
Så för tillfället är det planering för hela slanten i min vardag, i fredags var jag till gymmet och körde ett styrkepass för jag måste stärka musklerna i ryggen annars kommer jag aldrig orka bära en gravidmage och sedan ett barn, jag har alltid haft dålig rygg men nu är det viktigare än någonsin att träna upp kroppen.
Det kommer bli styrketräning 2-3 gånger i veckan samt minst ett grupp pass i veckan tex. flowin, coreball eller zumba.
Och den 24 maj ska jag och en kompis försöka samla ihop 4 tjejer till (för är man 6 st får man en picnic korg när man kommer i mål) springa vårruset det blir ett roligt delmål att se framemot.
Sen måste jag börja bli mer noga med vad jag äter och äta mer rätt, så matlista är ett måste här framöver då både jag och killen arbetar till 16 om dagarna så är det så lätt att fuska.
Nästa måste blir att dra ner ännu mer på kaffe och förhoppningsvis sluta dricka det helt, som det är nu har jag försökt hlla mig till en till två glas på morgonen, ett glas efter lunch och ett efter middagen och det har gått hyfsat bra så nu ska jag försöka byta ut glaset efter middagen till grönt eller rött the istället och när det fungerar blir det att byta även lunchkaffet mot the och med lite tur och vilja kan jag förhoppningsvis sluta med morgonkaffet innan sommaren.
Längre än så har jag inte kommit i min planering men som det känns nu så blir det Danmark för informationsmöte/journalsamtalet i maj-Juni nångång sen hoppas jag kunna komma igång med insmeminationen efter sommaren men det beror ju självklart på huruvida jag fått komma till sofiahemmet på ultraljud och kontraströntgen  det skulle bara ta 2-3 månader men man vet ju aldrig hur lång tid det tar.

Men just nu har jag pirr i magen av förväntan och nervositet, känns helt underbart så nu hoppas jag att den känslan håller i sig men den lär nog snällt lämna plats åt oro och rädsla för inget varar ju för alltid men vem har sagt att rädsla och oro behöver vara något negativt för även om det vissa dagar känns som att allt kommer gå åt helvete så vet jag ju att den positiva och underbara känslar kommer tillbaka för lite bakslag måste man ha för att kunna njuta av de bra dagarna.




Tack!

Tack till Elin tack vare hennes gratis stilmallar kunde jag göra denna blogg lite mer välkomnande.

mötet med läkaren på gynekolog kliniken i ...

mötet med läkaren på gynekolog kliniken i täby gick väldigt bra, hon frågade varför jag vill inseminera mig, vad jag ville göra och om tiden kändes rätt. Så jag berättade som det var att jag funderat över detta i över 1 och 1 halvt år och att jag ville göra en ultraljudsröntgen, en kontraströntgen och om jag har ägglossning. Och när jag gick därifrån hade jag en remiss till att ta de prover storkkliniken vill ha och om några månader kommer jag få en remiss skickad från sofiahemmet för röntgen. Sen ska jag tillbaka till täby och kolla ägglossning och äggblåsor samt ta prov på klamydia och gonorre tror jag det var, sen ska jag ta kontakt med storkkliniken så jag får komma ner på informations möte eller så ska jag boka biljett ner till i maj, vill egentligen gå på mötet så fort som möjligt men samtidigt känns det som att jag vill veta så allt står rätt till innan. Men det känns iaf skönt att första biten är klar så nu har resan mot föräldraskapet börjat, en spännande resa som både kommer bli rolig, jobbig, skrämmande, en bergochdalbana in i en ny epok av mitt liv.


Imorgon ska jag på samtalet på täby gyneko...

Imorgon ska jag på samtalet på täby gynekolog mottagning, och nu känner jag bara ångest och nervositet. Tänk om dom säger nej för att dom inte anser att jag går tillräckligt stark anledning för allt handlar ju om etik i slutändan. Jag har ett lätt illamående och huvudvärk, ingen matlust överhuvudtaget och vill bara sova. Men imorgon kl 15.00 ska jag vara där och bli bedömd.


RSS 2.0